CRUISE " Oude Keizerrijken"

• 12 daagse cruise op basis van vol pension • Drankenpakket inbegrepen • Activiteiten, animatie en spektakels aan boord • Bezoek aan Italië, Turkije en Griekenland • Splinternieuw schip • Nederlands aan boord • Nederlandstalige excursies • lekker eten • Santorini, Mykonos, Katakolon, Kusadasi, Rhodos, Napels,…

Dagen / Nachten : 12 / 11

Van 13-09-2019

tot 24-09-2019

Plaatsen : 10

min. : 10


2825 € pp.

Rome is zowel een moderne, bruisende stad als een historisch openluchtmuseum. U kunt in de voetstappen van de keizers op één middag wandelingen maken, koffie drinken in Renaissance-pleinen en hedendaagse kunst zien. Uw tijd om Rome te verkennen begint in de nabijgelegen haven Civitavecchia, een stad aan de kust met wortels die teruggaan tot de Etruskische tijd. Ga zeker het Forte Michelangelo bekijken (zowel Bramante als Michelangelo leverden een bijdrage aan het ontwerp) en de lungomare, een levendig traject langs de zee met strandclubs, bars en restaurants.

Zodra u in de eeuwige stad bent, kunt u uw dagen vullen met musea, kerken, archeologische vindplaatsen, traditionele trattoria's, ambachtelijke winkeltjes en natuurlijk gelato. Het Colosseum en het Vaticaans museum zijn de superster-attracties van Rome, maar u kunt ook genoeg rustigere juweeltjes verkennen. Voor degenen die van lekker eten houden, zijn er de markten in Campo de' Fiori of het wat verder gelegen Testaccio. De hippe buurt Monti, naast het Colosseum, heeft een bruisend pleinleven en boetiekjes, terwijl de Villa Borghese een groene oase biedt met zicht op de St. Pieter-basiliek en het Galleria Borghese gevuld met meesterwerken. Hoewel Rome niet op één dag gebouwd mag zijn, kunt u in Rome in 24 uur zeker de topbezienswaardigheden zien en fantastische dingen doen

De haven van Katákolo is de poort naar de Peloponnesos, een van de meest intrigerende en minst bekende gebieden van Griekenland. Behalve de in de regio beroemde locatie van het oude Olympia, een van de meest geliefde overblijfselen van de klassieke wereld, krijgt de Peloponnesos weinig van de eer die aan de Griekse eilanden en Athene wordt gegeven. En zoals u op het punt staat te ontdekken, verdient het zoveel meer.

Hier krijgt u een typisch Grieks welkom zoals dat nergens anders te ervaren is. De regio laat zien wat het betekent om Grieks te zijn: tradities die duizenden jaren oud zijn, de eenvoudige maar heerlijke en gezonde keuken, hoog oprijzende bergen, kristalblauwe zee en, vooral, de echte gastvrijheid van de mensen. In het Grieks betekent xenos   'vreemdeling', maar het woord betekent ook 'gast', en een respectvolle gast wordt behandeld als een geliefde vriend.

Naast het onmisbare Olympia biedt de Peloponnesos minder bekende historische plaatsen, natuurlijke wonderen en een blik op het traditionele landelijke leven dat nog voortduurt in dit land. Neem de tijd om het te ontdekken en bekijk zoveel mogelijk. Uw inspanningen zullen meer dan beloond worden.

Geen moderne metropool is meer doordrenkt van mythes dan Athene, Griekenland. Van de ruige haven van Piraeus, toegangspoort tot Griekenlands legendarische eilanden, tot het Parthenon, eeuwig symbool van de Westerse beschaving: Athene is al eeuwenlang een trekpleister voor avonturiers en classici. Die erfenis is nog steeds springlevend voor moderne bezoekers die Athene verkennen: oude stadions en tempels bestaan naast appartementenblokken, moderne voorstellingen worden opgevoerd in de marmeren amfitheaters waar het Griekse drama werd geboren en millennia-oude monumenten liggen verspreid in het archeologische park dat de Akropolis omgeeft.

Eén van 's werelds oudste zeemachten, Athene, is gezegend met een zacht klimaat en een prachtige kustlijn. Athene's buitenwijken aan de kust zijn bezaaid met zanderige stranden, luxe jachtclubs en glamoureuze strandbars. Hoewel de Atheense levenswijze bekendstaat om zijn nachtdiners en dansen tot zonsopgang, schijnt de stad overdag fel in de bruisende markten, levendige cafés en fascinerende musea die Griekenlands verleden en toekomst oplichten. Sta stil bij de grootsheid van al die cultuur en de oude toeristische bezienswaardigheden terwijl u zich laat imponeren door de zon die in Egeïsche Zee zakt of boven de Acropolis opkomt.

Kusadasi in Turkije is de toegangspoort naar een van de meest legendarische steden in de oudheid: Efeze. De heilige Paulus predikte in het grote theater en de gevel van de Celsus-bibliotheek staat er nog altijd als een getuigenis van de functie van de stad als centrum van onderwijs en cultuur.

Niet ver van Efeze stond ooit de tempel van Artemis (ook bekend als de tempel van Diana), een van de zeven wereldwonderen, die pelgrims van rond het Middellandse Zeegebied aantrekt. Hoewel deze niet meer overeind staat, kunt u tussen de funderingen en resten van de hoge zuilen wandelen.          

Ook andere historische locaties zijn hier in de buurt: het huis van Maria waar volgens de overlevering de moeder van Jezus aan het einde van haar leven woonde en de basiliek van Sint Jan, gebouwd in de 6e  eeuw, markeert de plek van zijn graf. (Net als Maria bracht hij zijn laatste jaren in Efeze door.) Vlakbij weerspiegelt het fort van Selcuk de perioden van Byzantijns en Ottomaans gezag over de regio.

Er zijn maar weinig havens aan de Middellandse Zee zo magisch als Kusadasi, met de bijzonderheden die uiteenlopen van eeuwenoude wonderen tot heilige plekken, en als u hier bent, bent u in gezelschap van enkele grootheden uit de oudheid.

Rhodos, het grootste eiland van de Dodekanesos (die naam betekent 'twaalf eilanden'), trekt meer bezoekers dan de meeste andere Griekse eilanden. De hoofdstad Rhodos biedt een fascinerende mix van geschiedenis en bouwkunst, en het binnenland van het eiland heeft veel weelderig beboste heuvels. In het zuiden kijkt Lindos, een van de prachtigste dorpen in  heel Griekenland, uit over een perfecte, oude ruïne op de heuvel erboven.

Het eiland dankt haar rijke geschiedenis aan een mild klimaat en een strategisch waardevolle positie tussen Azië en Europa. Daarnaast heeft het een fijne natuurlijke haven waar vroeger de belangrijkste attractie stond, een enorm standbeeld van de zonnegod Helios, de Kolossus van Rhodos. Het beeld, een van de zeven wereldwonderen, maakte van Rhodos een must om te bezoeken  voor de wereldreizigers van toen, tot het instortte tijdens een aardbeving in 226 voor de jaartelling. Zelfs de resten van het beeld waren indrukwekkend genoeg om nog wel 800 jaar  nieuwsgierige reizigers naar Rhodos te trekken, totdat de metalen delen werden gesmolten en verkocht aan een bezettend leger.

Ondanks dat veel beschavingen hun sporen hebben achtergelaten op Rhodos, is de onafhankelijke geest blijven bestaan en is het eiland in staat geweest haar natuurlijke schoonheid te behouden, van de hoge bergen tot de  prachtige stranden en baaien. 

Mikonos, een van de meest bezochte eilanden van de Griekse Cycladen, is ook bekend onder de lyrische naam 'eiland van de winden'. De naam stamt van zijn eerste heerser, Mikonos, zoon van de god Apollo. Tegenwoordig kunt u op de stranden van Mykonos beelden zien die lijken op de afstammelingen van de goden. Het eiland staat bekend als een magneet voor rijke en mooie mensen en was eens een favoriete vakantiebestemming van Jackie Kennedy en haar entourage. Hoewel er nog steeds een aura van geld en hedonisme over het eiland hangt, is er een hoop te zien, te doen, te proeven en te kopen in Mikonos wat binnen het bereik voor ons sterfelijken ligt. Ook is er de eenvoudige schoonheid van de Griekse windolens, witgekalkte huizen die zich vastklampen aan de heuvels en charmante herbergen met terassen die blootgesteld zijn aan de open lucht en de zeelucht.

Santorini, de kers op de taart van de Griekse Cycladen, staat het meest bekend als het eiland met in het midden de enorme vulkanische caldera. Alle schepen uitgezonderd de grootste kunnen in deze prachtige, schilderachtige baai aanleggen. Cruisebezoekers die een middag of een dag blijven, kunnen zich onderdompelen in de kunst, het eten en de legendarische wijnen van dit eiland dat volgens sommigen de locatie van de verloren beschaving Atlantis is. Op Santorini kunt u doen wat Dionysus, de Griekse god van de wijn, zou doen en de heerlijke wijnen van het eiland proeven of Indiana Jones spelen en de archeologische schatten van het oude Thera verkennen. De geneugten van Santorini zullen u doen verlangen naar meer en dan komt u zeker terug. 

 

Napels heeft voor elk wat wils met zijn museums en bezienswaardigheden van wereldklasse, voortreffelijke restaurants, exclusieve winkels, een bloeiende hedendaagse kunstscene en bruisend straatleven. Maar als u eenmaal genoeg hebt van het dreunende verkeer en de drukke mensenmassa's tijdens uw sightseeing in Napels, dan zijn er talloze mogelijkheden om buiten de stad op verkenning te gaan. De beroemde Romeinse ruïnes van Pompeï en Herculaneum, beide getroffen door de verwoestende uitbraak van de Vesuvius in 79 AD, liggen net ten zuiden van de stad. De verrukkelijke stad Sorrento en het magnifieke landschap van de Amalfikust zijn gemakkelijk te bereiken, en de dolce vita glamour van Capri, en vergeet vooral het heilzame bronwater van Ischia niet, zijn een korte rit met een draagvleugelboot van het vasteland verwijderd. Napels en zijn omgeving bieden een perfecte mix van culturele en natuurlijke bezienswaardigheden

De Koningsdam is de eerste van de Pinnacle-klasse schepen van Holland America Line en combineert 21e-eeuwse elegantie met nautische traditie. Haar ontwerp is geïnspireerd door muziek en bevat vloeiende lijnen, met licht overspoelde ruimtes en innovatieve, nieuwe eet- en entertainmentgelegenheden, van de indrukwekkende, twee verdiepingen tellende World Stage tot Music Walk™, met Lincoln Center Stage, B.B. King’s Blues Club en Billboard Onboard. De Koningsdam is eigenlijk een bestemming op zich, er is zoveel te verkennen. 

Of u nu voor het eerst een reis maakt naar de Middellandse Zee en iconische bezienswaardigheden wilt zien of er al eerder bent geweest en hoopt bestemmingen die zelden bezocht worden te kunnen ontdekken - Holland America Line biedt de cruisevakantie in de Middellandse Zee waarop u heeft gewacht.

binnenkajuit: Deze comfortabele hutten bevatten twee bedden die kunnen worden omgevormd tot een queensize bed - ons karakteristieke Mariner's Dream™-bed met luxueuze Euro-Top-matrassen, hoogwaardige massagedouchekoppen en tal van voorzieningen.


            

13/09 Civitavecchia (Rome), Italië  vertrek: 17.00                                                                

14/09 Op zee

15/09  Katakolon (Olympia) Griekenland : 08.00 tem 17.00

16/09  Piraes (Athene) Griekenland: 08.00 aankomst

17/09  Piraes (Athene) Griekenland: 23.00 vertrek 

18/09  Mykonos, Griekenland : 08.00-18.00    

19/09  Kusadasi, Turkije: 07.00 - 18.00

20/09  Rhodos, Griekenland: 08.00 - 18.00

21/09  Santorini, Griekenland: 08.00 - 18.00

22/09  Op zee                                               

23/09  Salemo, Italië: 07.00 - 17.00

24/09  Civitavecchia (Rome), Italië: 07.00

 

onder voorbehoud van wijziging

programma kan steeds wijzigen 

bij interesse voor eventuele boeking best eens informeren in ons agentschap


 


 


 


 


 


 

prijs per persoon binnenkajuit: € 2825

prijs per persoon buitenkajuit: € 3165

prijs per persoon balkonkajuit: € 3495

prijs single op aanvraag

Inbegrepen:

 • Vluchten van en naar Brussel: economy class
 • Alle bus transfers ter plaatse
 • Prestay 12/09-13/09: hotel op basis van ontbijt
 • 12-daagse cruise op basis van vol pension
 • Activiteiten, animatie en spektakels aan boord
 • Kruierdienst aan cruiseterminal
 • Fooien tijdens de cruise
 • Taxen, havengelden en BTW
 • Nederlandstalige begeleiding

Niet inbegrepen

 • Excursies
 • verzekeringen

vluchten onder voorbehoud

handbagage en ruimbagage inbegrepen

voor verdere info ivm de verzekeringen kan u op ons kantoor terecht