Exclusieve Rondreis Marokko "BEPERKT AANTAL PLAATSEN"

- Beleef samen met ons een unieke reis - Begeleiding en Marokkaanse gids beide perfect Nederlandstalig - Reizen zonder zorgen - Kamelentocht, barbecue en overnachting in prachtig tentendorp in de woestijn - Wandeling in de Todra Kloof ...

Dagen / Nachten : 8 / 7

Van 03-10-2020

tot 10-10-2020

Plaatsen : 18

min. : 10


999 € pp.

Een vakantie in Marokko is op veel verschillende manieren te beleven.

Tijdens deze reis ga je nadien naar huis met de mooiste herinneringen aan de schitterende berglandschappen van de Hoge Atlas, de Sahara met de oases en woestijnkastelen, de tocht met de kamelen naar het comfortabele tentendorp, lunchen bij een Marokkaanse familie, kampvuur met prachtige sterrenhemel,... Deze rondreis beleven we in een comfortable Mercedes Sprinter minibusje waarbij we de nodige stops voorzien zodat je kan genieten en foto's nemen van de wonderbaarlijke panorama's.

Marokko is een land met een zeer rijke en eeuwenoude geschiedenis. De Marokkaanse bevolking is vredelievend en heeft het moderne leven met de traditionele waarden en normen geïntegreerd. De samenleving is tolerant en gastvrij zo zijn ze ook in staat geweest een bloeiende cultuur op te bouwen. De grootste bevolkingsgroepen in Marokko zijn de Berbers en de Arabieren, maar daarnaast zijn er vele minderheden zoals Spanjaarden, Fransen en Joden, en je kunt dus spreken van een echte multiculturele samenleving.

Een populaire toeristische trekpleister is het centrale plein in de Marokkaanse stad Marrakesh. ‘s Ochtends wordt er een markt gehouden waar je veel authentieke Marokkaanse producten kunt kopen.‘s Middags is het een grote chaos met allerlei artiesten als slangenbezweerders, verhalenvertellers, acrobaten en muziekanten.

Een bekend aardewerk stoofpot is te vinden in de Marokkaanse keuken. Met deze tajine worden de heerlijkste maaltijden klaar gemaakt

Een vakantie in Marrakech is een magische en onvergetelijke ervaring. Om je reis nog net dat tikkeltje specialer te maken, logeren we in een riad of familiehotel. Dat is veel gezelliger en persoonlijker dan een verblijf in een gewoon hotel.

Tijdens de nacht in de woestijn overnachten we in een comfortabel tentendorp.


Programma

Dag 1: Aankomst Marrakesh

We vliegen naar Marrakesh de hoofdstad van het zuiden. Bekend als de rode magische stad en één van de koninklijke steden in Marokko. Na de check in kan je Marrakesh ontdekken in alle rust. De beroemde Jamea el-Fna is een niet te missen attractie.

Dag 2: Marrakesh - Skoura

Skoura is een mooie bescheiden klein stadje. We rijden langs de bergpas van Tizi N Ticka. De weg bereiken we via een tal van bochten tot een hoogte van 2260 meter. Er is zeker ook tijd om te genieten van deze mooie route onderweg. 

Dag 3: Skoura - Todra Kloof

Vandaag vertrekken we naar Todra via de bijzondere ‘Route van de Duizend Kasba's’. Onderweg zie je aan je linkerhand de kasba’s te midden van de palmtuinen, terwijl daarboven de besneeuwde toppen van de Atlas schitteren in de zon. We verlaten de hoofdweg bij Tinghir en vervolgen de weg slingerend omhoog langs uitgebreide tuinen met dadelpalmen en groene akkertjes. Uiteindelijk komen we aan in onze bestemming de Todra.

Dag 4: Todra Kloof

De Todra-kloof is een canyon in het oostelijke deel van het Hoge Atlas Gebergte in Marokko, vlakbij de stad Tinghir. Er staan tal van fotogenieke kasba’s en in de vallei kan je een grote palm in de tuin vinden. Hier kunnen we een mooie wandeling maken.

Het hoogtepunt van deze regio is de nauwe kloof van driehonderd meter hoog en slechts enkele tientallen meters breed "De Todra kloof" (Gorges de Todra).

Dag 5: Todra Kloof -Sahara (Woestijn)

Vandaag vertrekken we naar de woestijn want de enorme zandduinen zijn op ons aan het wachten. De Erg Chebbi woestijn is een van de weinige zandwoestijn gebieden van Marokko. De immense zandduinen zijn hier maar liefst tot 150 meter hoog. Bij zonsopkomst of zonsondergang kleuren de duinen extra mooi. Je ervaart hoe heet de woestijn kan zijn.

We komen aan in de Auberge en springen op de dromedaris richting kamp. We brengen de nacht door tussen de zandduinen.

Dag 6: Sahara - Ait ben haddou

Vanuit de Sahara rijden we verder richting N'Kob, langs de kleine woestijnstadjes Alnif en Tazzarine. Het landschap onderweg houdt het midden tussen woestijn en de wild west. De weg is erg rustig. 

Daarna rijden we verder naar de beroemde kasba Aït Ben-haddou. In de kasba wonen nog maar een paar families, de rest wordt op kosten van UNESCO onderhouden. Wanneer je hier rondloopt vergeet je dat dit de 21ste eeuw is. Vanaf de top heb je een prachtig uitzicht over de omliggende wit-roze steenwoestijn.

Dag 7: Ait ben haddou - Marakech

De historische kern van de stad (de medina) is door UNESCO in 1985 tot Werelderfgoed verklaard. Het centrale plein van de stad, Djemaa el Fna, is de meeste bezocht plek in Marrakesh, evenals de ernaast gelegen soek met zijn pittoreske steegjes en kraampjes met allerlei handelswaren. Beide hebben een, voor de beleving van Europeanen, exotische sfeer. Overdag zijn er op het plein, waar vroeger executies plaatsvonden (vandaar de naam, die betekent "Plein des Doods") veel straatartiesten, waaronder ook slangenbezweerders, en 's avonds staan er tientallen eet-kraampjes

Dag 8: Vertrek

We reizen vandaag terug via Marrakesh richting Lille. 

 

Beleef een wonderlijke reis met fantastische belevenissen, prachtige zichten in een kleine groep onder professionele begeleiding.  

Tijdens deze reis ga je nadien naar huis met de mooiste herinneringen van de schitterende berglandschappen van de Hoge Atlas, de Sahara met de oases en woestijnkastelen, de tocht met de kamelen naar het comfortabele tentendorp, lunchen bij een Marokkaanse familie, kampvuur met prachtige sterrenhemel,... Deze rondreis beleven we in een comfortabele Mercedes Sprinter minibusje waarbij we de nodige stops voorzien zodat je kan genieten en foto's nemen van de wonderbaarlijke blikken.

Wij voorzien hier zeker een informatiemoment voor het vertrek samen met de begeleider en gids die deze exclusieve reis zullen begeleiden.

€ 999 per persoon in een halve dubbel

€ 205 supplement voor de single kamer

Alles afhankelijk bij het reserveren van de vluchten, prijzen kunnen nog wijzigen

vraag info in je kantoor

 

Inbegrepen:

 • Alle transport met privé chauffeur
 • Luchthavenvervoer
 • Alle avondmaaltijden behalve Marrakesh (dag van aankomst & retour)
 • Alle ontbijten
 • Wandeling met gids in Todra Kloof
 • Lunch in Todra
 • Kamelentocht en kamp in de woestijn
 • Reisbegeleider 
 • Gids

 

Inbegrepen in onze diensten:

 • Ophalen en terugbrengen aan het thuisadres ” op reis zonder zorgen” (groot Deinze)
 • Vluchten heen en terug in economy klasse
 • Bagage en handbagage op de vlucht
 • Transfer luchthaven-hotel-luchthaven
 • Verblijf in typische hotelletjes of Riads
 • Verblijf in half pension
 • Afspreekpunt voor wie wenst bij vertrek in Lille kort voor afreis
 • Nederlandstalige begeleiding tijdens de volledige reis

uren onder voorbehoud

Inbegrepen:

handbagage

ruimbagage

Niet inbegrepen in onze diensten:

 • overige maatlijden en drank
 • inkom musea en monumenten
 • fooien
 • Persoonlijke uitgaven
 • Maaltijden en drankjes tijdens de vlucht
 • Eco- en of toeristentax ter plaatse
 • Verzekeringen (verdere info in ons agentschap)

voor eventuele verzekeringen kan u meer info verkrijgen in ons kantoor

Munteenheid: Marokkaanse dirham (MAD) €1 = +/- 11 MAD

Bewaar het wisselbewijs. Dit is nodig om Marokkaanse dirhams weer om te wisselen. In- en uitvoer van meer dan 2000 MAD is verboden.

Plaatselijke tijd: 1uur vroeger dan de Belgische tijd

Reisdocumenten:

 • voor Belgische onderdanen is een internationaal paspoort vereist dat geldig dient te zijn tot op de datum van terugkeer.
 • Bezoek http://diplomatie.belgium.be/nl voor alle recente informatie over jouw bestemming: reisadvies, vereiste identiteitsdocumenten en andere praktische reisinfo.

Klimaat:

+/- 26 graden

Kledij:

 • Neem luchtige, katoenen of linnen kleding en goede stapschoenen mee. Een regenjas of -poncho kan van pas komen in het voor- en najaar.

 • Pak ook een (fleece)trui of vest in voor de woestijn omdat het 's nachts sterk afkoelt.

 • rugzakje voor je bagage tijdens de kamelentocht naar de woestijn.
 • Absoluut noodzakelijk zijn een zonnebril, (zonne)hoed of pet en goede zonnebrandcrème.