Begeleide Cruise "Noorse Fjorden" REEDS GEGARANDEERD

- MS Nieuw Statendam****/* - Premium cruises met een Nederlands tintje - Rederij met smaakvolle restaurants en verfijnde atmosfeer - Combinatie van fjorden en steden -Transfers vanaf België naar Amsterdam -Tijdelijk met gratis drankenpakket

Dagen / Nachten : 8 / 7

Van 28-06-2020

tot 05-07-2020

Plaatsen : 16

min. : 15


1595 € pp.

Het magische Noorwegen

Zin om de betoverend mooie Noorse fjorden in het echt te bewonderen? Twijfel niet langer en stap aan boord! De eerste bestemming van de reis is Flåm, gekend voor zijn magnifieke treinrit doorheen de bergen en het fjordenlandschap. De volgende dag kunt u opnieuw de fjorden in al hun glorie aanschouwen. Nabij Stavanger ligt namelijk het Lysefjord, met zijn imposante rotsformatie ‘De Preekstoel’. De dag erna komt Kristiansand aan bod, een aangename kuststad waar veel Noren, zelfs de koninklijke familie, een buitenverblijf hebben. Tot slot bezoekt u Oslo, waar het Vikingverleden en de moderne levensstijl beiden aanwezig zijn.

Uw cruiseschip is de luxueuze Nieuw Statendam van rederij Holland America Line. Het schip kwam eind 2018 in de vaart en het combineert moderne faciliteiten met klassieke maritieme traditie. Aan boord zijn er Nederlandstalige receptionisten en er zijn ook Nederlandstalige excursies, dagprogramma’s, en menukaarten beschikbaar. Gedurende de reis kunt u rekenen op een Nederlandstalige reisbegeleider die de praktische zaken regelt en meegaat tijdens de optionele ‘excursies in de kijker’.

Gelieve je keuze door te geven bij reservatie

 • Binnenhut cat. L                                
 • Buitenhut cat. E                                
 • Balkonhut cat. VE                               


Reisprogramma

 

DAG 1 ● AMSTERDAM

De cruise begint in Amsterdam. U kunt vertrekken vanuit België dankzij de inbegrepen transfers met opstapplaatsen in Oostende, Loppem, Gent en Antwerpen.

DAG 2 ● OP ZEE

Vandaag geniet u van een ontspannende zeedag. Maak gebruik van de vele faciliteiten op dit prachtige nieuwe schip. Sluit de dag af met een voorstelling in het theater of een drankje in één van de uitgaansgelegenheden.

DAG 3 ● FLÅM & CRUISE DOOR HET SOGNEFJORD

Aan de voet van steile kliffen, diep verscholen in het Aurlandsfjord, vinden we het dorpje Flåm. Hier kunt u een rit maken met de legendarische Flåm-spoorweg, één van de mooiste en steilste ritten ter wereld! Tijdens het twintig kilometer lange traject klimt de trein naar het bergdorpje Myrdal, 865 meter hoger dan Flåm. Onderweg ziet u kletterende watervallen, kabbelende rivieren, serene bossen en panoramische uitzichten over het fjord. In de namiddag vaart het schip doorheen het Sognefjord, het derde grootste fjord ter wereld.

DAG 4 ● STAVANGER

De geplaveide binnenstad van Stavanger is een goed bewaarde historische kern met houten huisjes in de typische witte kleur. U vindt er ook een unieke Anglo-Normandische kathedraal, de oudste van Noorwegen. Vanuit Stavanger kunt u een uitstap maken naar het nabijgelegen Lysefjord met de indrukwekkende rotsformatie, de Preekstoel.

DAG 5 ● KRISTIANSAND

Kristiansand is de vijfde grootste stad van Noorwegen. Vanaf de cruiseterminal wandelt u makkelijk naar het nabijgelegen stadscentrum. Onderweg passeert u verschillende parken, een fort uit de zeventiende eeuw en de ‘Fiskebrygga’ (vismarkt). Stop voor een picknick in het Raven’s Valley park of maak een pittoreske rondvaart tussen de ontelbare eilandjes voor de kust. Veel Noren hebben er een buitenverblijf, waaronder ook de koninklijke familie.

DAG 6 ● OSLO & CRUISE DOOR HET OSLOFJORD

De Noorse hoofdstad combineert moderne architectuur, musea van wereldklasse en de geschiedenis van de Vikingen. Oslo is heuvelachtig en groen; twee derde van de stad bestaat uit beschermd bos. Er zijn talrijke bezienswaardigheden, waaronder het Koninklijk Paleis, het moderne operahuis en het Vigeland-park. In dit park staan er maar liefst 212 beelden, allen gemaakt door de bekende Noorse kunstenaar Gustav Vigeland.

DAG 7 ● OP ZEE

Geniet tijdens deze laatste dag volop van alle voorzieningen aan boord. Onze tip voor vandaag: reserveer een lunch of diner in één van de specialiteitenrestaurants. Hiervoor betaalt u een kleine toeslag, maar u geniet van een uitzonderlijk gastronomisch niveau en een extra bijzondere atmosfeer.

DAG 8 ● AMSTERDAM

Aankomst ‘s ochtends in Amsterdam. Na het ontbijt gaat u van boord en keert u terug naar België.

€ 1595 prijs per persoon in een binnenhut cat.L

€ 1975 prijs per persoon in een buitenhut cat.E

€ 2175 prijs per persoon in een binnenhut cat.VE

single kamers zijn de prijzen steeds op aanvraag, verdere info via ons reiskantoor

Vroegboekactie

Boek voor 31 december 2019 en ontvang gratis het Signature drankenpakket.

Actie geldig voor de eerste en tweede persoon in de hut.

 

Bij latere reservatie kan je ook een drankenpakket reserveren. hierbij betaalt u een vast bedrag $55 pp/dag voor de drankjes.

Dit geeft u recht op 15 vrij te kiezen consumpties per dag. enkel de dure dranken met een waarde hoger dan $11 zijn niet inbegrepen.

Het drankenpakket is geldig in alle restaurants en bars.

 

Inbegrepen

 • Nederlandstalige reisbegeleiding (min. 15 deelnemers)
 • Verblijf in het gekozen type hut
 • Cruise in volpension
 • Transfers vanuit België naar Amsterdam (heen/terug)*
 • Koffie, fruitsap, thee, iced tea en water in het buffetrestaurant
 • Gebruik van de openbare faciliteiten aan boord
 • Livemuziek in de bars en voorstellingen in het theater
 • Havengelden, BTW en Garantiefonds Reizen
 • In samenwerking van Thalassa Cruises

 

*Opstapplaatsen: Oostende, Loppem, Gentbrugge of Antwerpen

Niet inbegrepen: verzekeringen, excursies, fooien ($14,50 p.p. / nacht), overige dranken, niet-vermelde diensten

geen vlucht!

met de bus richting Amsterdam (Opstapplaatsen: Oostende, Loppem, Gentbrugge of Antwerpen)

indien gewenst kan u vervoer regelen via ons agentschap naar de gewenste opstapplaats.

Niet inbegrepen in onze diensten:

 • voordelig vervoer naar de verschillende opstapplaaten mogelijk
 • Excursies ter plaatse
 • Persoonlijke uitgaven
 • fooien ($14,50 p.p. / nacht)
 • overige dranken
 • niet-vermelde diensten
 • Verzekeringen (verdere info in ons agentschap)

 

 

Voor eventuele verzekeringen kan u meer info verkrijgen in ons kantoor

Munteenheid: Noorse Kroon - 1 Noorse kroon is gelijk aan 0,098 Euro

Plaatselijke tijd: Belgische tijd

Reisdocumenten:

 • De rederij raadt aan om met een internationale reispas te reizen, geldig tot 6 maanden na de retour.
 • Identiteitskaart, dient geldig te zijn gedurende het ganse verblijf (incl. dag van terugreis). Ook verplicht voor kinderen (met foto).
 • Bezoek http://diplomatie.belgium.be/nl voor alle recente informatie over jouw bestemming: reisadvies, vereiste identiteitsdocumenten en andere praktische reisinfo.

Klimaat:

+/- 20 graden