Abu Dhabi

Wie het graag extreem warm heeft op vakantie, vertrekt tussen juni en oktober naar de Verenigde Arabische  Emiraten. Wie liever niet lamgeslagen wordt door de hitte vertrekt tussen november en april. De regen die in deze tijd valt is te verwaarlozen en eerder welkom dan vervelend

Albanië

De beste reistijd voor Albanië is mei tem september. Hoewel Albanië hete droge zomers heeft, is het goed toeven dankzij de bries afkomstig vanuit de Adriatische Zee, die voor een heerlijke verfrissing zorgt. In de winter kan het vooral in het binnenland erg koud zijn. De lente- en herfstmaanden zijn dan aan te raden, de temperatuur is aangenaam en het landschap op zijn best. Reizen na zonsondergang wordt afgeraden vanwege de slechte wegen zonder verlichting.

Alaska

De beste reistijd voor Alaska is tussen mei en oktober. Dan zijn de temperaturen aangenamer dan tijdens de bittere winter. Indien u echt voor de sneeuwervaring wilt gaan, moet u tijdens de wintermaanden reizen.

Amazone

De beste reistijd naar het Amazonegebied is tijdens de maanden mei tot juli. 

Anguilla

Juni, juli en augustus zijn de beste maanden om naar Anguilla te reizen.

De Kleine Antillen hebben een aangenaam tropisch klimaat. Om regen en orkanen te vermijden gaat u het best naar het eiland tussen november en mei.

Antigua

Tussen januari en april zijn de beste maanden. Het regenseizoen valt tussen juni en november. In de zomermaanden kunnen de temperaturen ook  zeer hoog oplopen tot ver in de dertig graden celcius.
Om orkanen te vermijden gaat u het best niet op reis in Antigua tijdens september en augustus.

Australië

De beste reistijd voor noordelijk Australië is buiten het regenseizoen, dus van mei tem november. In het zuidoosten is de beste reistijd september tem december voor weinig regen en een aangename temperatuur. In Tasmanië kies je voor de Australische zomer van november tem april voor de meest aangename temperatuur. De Outback kan je het beste bezoeken in voor- en najaar.

Armenië

De beste periode is van mei tem juni en van september tem oktober. De Armeense winters zijn héél koud en de zomers zijn extreem warm

Aruba

De beste reistijd is van eind december tot april voor het aangenaamst weer.
Het regenseizoen valt van oktober tot half december.

Azoren

De beste reistijd voor de Azoren is juli en augustus: heerlijke temperatuur en vergeleken met de rest van het najaar weinig regen.

Balearen  

Over het algemeen is het in Spanje zeer goed toeven in mei, juni en september. Mallorca, Menorca en Ibiza hebben een Middellandse Zeeklimaat. Door de zeewind wordt de temperatuur wat getemperd aan de kust. Deze eilanden zijn prima te bezoeken in het voorjaar. Het najaar kan ook, maar dan valt er voor Spaanse begrippen veel regen.

Bali

De beste periode met minst regen is tussen mei en oktober. In Bali regent het helaas het hele jaar door, vooral tijdens december tot maart. Gelukkig is het er wel het hele jaar door gemiddeld 30°C warm. .

Barbados

De beste periode is tussen eind december en april. Het regenseizoen loopt van juni tot november. De zomermaanden zijn dus nat maar zijn ook zeer warm. Er is een verhoogd risico op orkanen in de maanden augustus en september.

Beijing

De beste periode is in april of mei. De temperatuur zal in deze tijd aangenaam zijn maar vergeet zeker geen warme kledij voor koude avonden en uw regenpak.

Belize

De droge periode is in februari, maart en april. In de andere maanden vergroot je de kans op tropische buien en stormen. De meest desastreuze maanden vol regen en wind zijn september en oktober. Wie liever geen orkanen ontmoet, vermijdt de maanden augustus en september

Bhutan

De beste reistijd voor Bhutan is mei, september en oktober. Van juni tem augustus heb je met name in de dalen last van de moesson. De beste tijd om te gaan is het voor- of najaar. Overdag is het dan tussen 15°C en 25°C, hoewel dit sterk afhankelijk is van de hoogte. In de hoofdstad Thimpu is het een stuk kouder. Het najaar is ook de beste periode om een trektocht door de Himalaya te maken. In de zomer valt veel regen.

Boa Vista

De beste reistijd is oktober tem half december en april tem juni.

Bonaire

De beste reistijd voor de Nederlandse Antillen is januari tem april. Het regenseizoen op deze eilandenband in de Caribische Zee valt tussen juni en november. Naast korte maar heftige stortbuien ‘trotseer’ je van juni tot en met augustus ook nog eens temperaturen van ver in de dertig graden. Wie liever geen orkanen ontmoet, vermijdt de maanden augustus en september.

Botswana

De beste reistijd voor Botswana is mei tem september. Van april tot oktober heb je de beste combinatie van koelere dagen en warmere nachten.

Bulgarije

De beste reistijd voor Bulgarije is mei, juni en september. In mei is de temperatuur aangenaam en het toerisme is nog niet echt op gang gekomen

Brazilië

De kust van Brazilië heeft een tropisch klimaat. Vanaf Rio naar het zuiden duurt het regenseizoen van oktober tot januari. In het noordoosten begint de regenperiode veel eerder, in Fortaleza al in april. Mei tem juli is daarmee de beste tijd om naar Brazilië te gaan, met uitzondering van het noordoosten waar je beter tussen augustus en december heen kunt gaan. Ook in het regenseizoen is het daar trouwens prima te doen. In de zuidelijke binnenlanden is het een stuk koeler, maar zelfs daar zijn er veel winterdagen die aangenaam warm zijn.

Cambodja

Van mei tem oktober is er moessontijd in Cambodja en dat betekent een grote kans op overstromingen in Phnom Penh en rond juli en augustus ook in de andere gebieden. De beste periode is dus tussen november en april.

China

De beste reistijd voor China is april, mei, september en oktober. De temperatuur is in deze tijd aangenaam, de avonden kunnen iets frisser zijn. Tibet kan vanwege de grote hoogte het best bezocht worden in de zomer omdat de temperatuur dan het meest aangenaam is. Het is er dan warm, droog en zonnig.

Chicago

Het voor- en najaar is de beste periode. Het voorjaar kent nogal wat stormgevaar met tornado’s in het midwesten en orkanen langs de zuidoostkust en de Golf van Mexico. In de winter heb je de grootste golven en regent het iets meer. In de zomer is het iets warmer

Colombia

De beste reistijd voor Colombia is december tem februari, juli en augustus. Landinwaarts zijn er twee droge seizoenen, van december tem februari en in juli en augustus. De Caribische kust is een stuk droger dan de westkust die het hele jaar door veel regen krijgt te verwerken.

Costa Rica

De beste periode is van januari tot maart. De natuurpracht van Costa Rica wordt nog groener in de maanden juni tot november maar dan moet u er af en toe wel eens een bui of onweer bijnemen.

Cuba

De beste reistijd voor Cuba is van november tem april. Van mei tem oktober is het echt warm, nat en veel wind. Het orkaan seizoen is augustus en september.

Curacao

De beste reistijd voor de Nederlandse Antillen is van januari tem april. Het regenseizoen op deze eilandenband in de Caribische Zee valt tussen juni en november. Het orkaan seizoen is augustus en september.

Cyprus

De meest aan te raden periode is in het voor of; april, mei, september en oktober. In de zomermaanden juli en augustus kan het zeer warm worden.

Denemarken

De beste reistijd voor Denemarken is april tem oktober. De zomers zijn kort met een temperatuur tussen de 20°C en 25°C en veel zonneschijn, het hele jaar door valt er een milde regen. Voor de Faeröer Eilanden gelden milde winters en koele zomers met een  chronisch aanhoudende wind. Beste reistijd voor Groenland is eind maart tem april voor goede sneeuw, kalm weer en iets langere dagen dan in de winter.

Dominicaans Republiek

De beste periode is van januari tem april. De temperaturen blijven aangenaam tijden het jaar maar het kan wel regen vooral tussen mei en november. Het orkaanseizoen is tussen augustus en september.

Dubai

De beste periode is van november tem april, de rest van het jaar is het enorm warm zeker tussen juni en oktober spreekt met over hitte.

Duitsland

De beste reistijd voor Duitsland is mei, juni en september. Het Duitse klimaat komt grotendeels overeen met het Nederlandse en Belgische, met neerslag in de winters en soms warme zomers. Richting het zuiden van Duitsland wordt het klimaat echter wel iets aangenamer in de zomer. Daar kan de temperatuur flink oplopen.

El Salvador

De beste periode is van november tem februari (dan is het ook minder druk). El Salvador heeft vrij constante temperaturen doorheen het hele jaar, zo’n 25°C. Het regenseizoen loopt van mei tot oktober en het droogteseizoen van november tot april. 

Egypte

De beste reistijd voor Zuid-Egypte is december tem februari en in Noord-Egypte april, mei, september en oktober. De wintermaanden december tem februari zijn de beste reismaanden voor het land van de farao’s. Vooral in de gebieden ten zuiden van Caïro, Luxor en Aswan brand je midzomer weg in de hete zon. In Caïro is het in de winter soms aan de koele kant.

Estland

De beste reistijd voor Estland is juni en augustus. Estland is een vrij noordelijk gelegen land dat warmer is dan je zou verwachten. Van mei tem juli ligt de temperatuur tussen de 15°C en 20°C. De rest van het jaar wordt gekenmerkt door vrij veel neerslag en een gemiddelde maximaal temperatuur die onder nul ligt.

Ethiopië

De beste periode is tussen oktober en februari. Het regenseizoen in Ethiopië loopt van juni tot september.

Fiji

U reist het best naar Fiji tussen mei en oktober. Dan is het er lekker warm en heeft u het minst neerslag. Tijdens onze wintermaanden zijn de temperaturen wel warmer, maar zal het zeer veel regenen.

Filipijnen

De beste periode is van december tot en met  mei. Tijdens deze maanden zult u de koelste en droogste dagen beleven. Het regen en tyfoonseizoen zijn van juni tot november.

Finland

De beste reistijd voor Finland is maart en augustus. Ga je voor de sneeuw naar het noordelijke Lapland, plan je trip dan rond eind februari en maart, de dagen zijn dan langer, de zon laat zich weer af en toe zien, maar er ligt nog wel een lekker pak sneeuw. Met een beetje geluk zie je dan ook het spectaculaire poollicht. Ga je voor een groen Finland, sla het voorjaar over: het kan dan erg modderig zijn. De zomer is dan de beste tijd. Let wel op: Door de vele meren in Finland zijn er zeer veel muggen, die je vooral in juni en juli niet met rust laten. Augustus is niet zonder muggen, maar wel de beste keus.

Florida

De ideale reisperiode voor Florida vindt plaats tussen mei en oktober. In deze maanden heeft u immers het minst last van de regen en zult u in lekker warme temperaturen vertoeven (+/- 28°C).

Frankrijk

De beste reistijd voor Frankrijk is mei, juni, september. Tijdens het voor en najaar kan het onstabiel weer zijn boven de lijn Lyon – Bordeaux.

Frans- Polynesië

De beste periode is van mei tot en met oktober. Dan zijn er aangename temperaturen met een beperkte neerslag. In de zomer is het zeer warm en kan het regelmatig regenen.

Fuerteventura

De beste periode is van mei tot en met september. 

Galapagos

De beste periode is tussen januari en mei. December tot maart is de natste en de warmste periode aan de kust. Van januari tot juni zijn er warme, zonnige dagen met zware regenbuien. Maar buiten deze periode is het er bewolkt, droog, met een ruwe zee en soms mist.

Georgië

De beste periodes zijn april, mei of september, dan zijn de temperaturen aangenaam en minder kans op neerslag. Het land heeft verschillende klimaten, aan de kust van de Zwarte Zee heerst een subtropisch klimaat met het hele jaar door veel regen en hoge temperaturen. In het oosten regeert het continentale klimaat met de meer extreme winters en zomers.

Gran Canaria

De beste periode is tussen mei en september.

Griekenland

De beste reistijd is mei, juni, september. Griekse zomers zijn warm en in veel gebieden druk. De winters zijn zeer mild, maar nat. In voor- en najaar is het land goed op temperatuur – maar niet te.

Guatemala

De beste periode is tussen november en april, dit is ook de droogste en warmste periode. Het regenseizoen loopt van juni tot oktober.

Hawaï

De maanden december tot en met januari is er dagelijks kans op regen, de ander maanden zijn steeds ideaal voor naar Hawaï te reizen.

Honduras

De droogste periode is van februari tot en met mei. Augustus en september is er kans op orkanen.

Hongarije

De beste reistijd voor Hongarije is mei, september en oktober. Regen valt voornamelijk in de lente en herfst, de zomers zijn erg warm en toeristisch en de winters koud

Hong Kong

De beste periode is tussen november en april. De temperatuur is overdag aangenaam maar vergeet zeker geen warme kledij voor ’s avonds mee te nemen. Ook uw regenjas mag u niet vergeten.

Ierland

De beste reistijd voor Ierland is mei en september. Bedenk dat zelfs wanneer het elke dag regent, deze regen vaak in de ochtend valt en je ’s middags kan genieten van de zon. De winters zijn erg regenachtig.

IJsland

De beste reistijd voor IJsland is mei en september. Van december tem april ligt op IJsland een dik pak sneeuw. De zomers zijn helder en meestal niet warmer dan 17°C. Mei en september zijn de beste reistijden.

Indonesië

De beste periode is van april tot en met oktober. Het klimaat hangt wel af van regio tot regio. Moest u op de noordelijke eilanden verblijven, dan kan een flinke regenbui u het hele jaar door treffen.
Het regenseizoen valt van december tot maart.

India

De ideale reisperiode voor India is tussen november en maart.  Het moessonseizoen loopt hoofdzakelijk van juni tot oktober.

Iran

Voor zowel Noord- als Zuid- Iran zijn de maanden april, mei, september en oktober ideaal. De zomermaanden zijn af te raden door de te hoge temperaturen met een droge lucht in het Noorden, en een vochtige lucht in het Zuiden.

Israël

De beste periode is tussen maart en mei en oktober. Voor een rondreis zijn deze maanden ten sterkste aangeraden. In het noorden wisselen regen en kou elkaar af. Meer zuidelijker, aan de Rode Zee (Eilat), kunt u het hele jaar door op strandvakantie gaan.

Italië

De beste reistijd is van april tem juni, september en oktober. Ben je van plan de hotspots van Italië te bezoeken, ga dan niet in juli en augustus: de hitte en de hoeveelheid mensen op de been zijn dan drukkend en benauwend.

Japan

Het noorden heeft een klimaat vergelijkbaar met dat van Nederland. Midden Japan heeft een klimaat vergelijkbaar met dat van Frankrijk. Zuid- Japan heeft dan weer een subtropisch klimaat.
Voor de typische Japanse Sakura (kersenbloesem) te zien bloeien, moet u eind maart of april gaan.

Jordanië

De beste reistijd is van maart tot mei of van september tot oktober. Mocht u toch in de zomer gaan, mag u zich verwachten aan een verstikkende hitte. En tijdens de winter een koud klimaat.

Kaapverdische eilanden

Beste reistijd is oktober tem half december en april tem juni. Het hete, voor Afrikaanse begrippen nogal miezerige regenseizoen is van juli tem september. In december en maart zijn het de stofwolken van de Harmattanwind die de zon wel eens verbergen. Zoals op alle eilanden kunnen de onderlinge weersomstandigheden sterk verschillen

Kazahstan

De beste maanden zijn mei, juni, september en oktober dan zijn de temperaturen het aangenaamst. De snikhete zomers en extreem koude winters kun je in Kazachstan maar het beste vermijden.

Kenia

De beste periode om naar Kenia te gaan is van december tot februari. De temperaturen in het kustgebied schommelen het hele jaar door tussen 28°C en 33°C. De grote stortbuien vallen tussen april en juni. De andere maanden zijn dus wel lekker warm aan de kust. Het binnenland vermijdt u beste tijdens het grote regenseizoen (eind maart tot begin juni) en het kleine regenseizoen (september tot november).

Kroatië

De beste reistijd voor Kroatië is mei, juni en september. ’s Winters ligt de temperatuur rond het vriespunt in Kroatië. Het land kent grote hoeveelheden neerslag en is soms moeilijk begaanbaar.

Lanzarote

De beste periode is van mei tot september. De temperaturen blijven gedurende het hele jaar vrij constant dankzij de passaatwind uit het noordoosten. ’s Zomers kunnen deze temperaturen wel stijgen.

Laos

De beste reisperiode voor Laos loopt van november tot februari. De warmste periode is van maart tot mei. Het regenseizoen vindt plaats van juni tot oktober. 

La Palma

U reist het best van mei tot september. 

Letland

De beste periode is juli en augustus maar ook hier kan je een flinke regenbui krijgen. De periode november tem maart kan het echt wel fris worden.

Lima

De ideale reisperiode voor Lima ligt tussen december en maart. Dan is het draaglijk warm. De kuststreek is nog warmer deze periode daarom bezoek je deze beter tussen april en november.

Litouwen

De beste periode is tussen juni en augustus. Litouwen heeft gematigd warme zomers en bitter koude winters. Ook in voor- en najaar is de temperatuur laag en regenachtig.

Lombok

Het minst regen is normaal tussen juni en oktober.

Madagaskar

U reist het best naar Madagaskar in de periode mei tot september. Dan blijft het koel, droog en blijven de zandwegen zichtbaar en berijdbaar. Van november tot maart is het orkaanseizoen.

Maleisië

De temperaturen zijn het hele jaar door aangenaam maar een stevige regenbui is altijd mogelijk. De westkust echter, brengt tijdens mei tot november veel regen. Aan de oostkust regent het van oktober tot januari. U gaat in de zomer dus het beste naar de oostkust.

Malawi

De beste periode is tussen mei en augustus. Het regenseizoen duurt van november tot april.

Malediven

U bezoekt de Malediven het best tussen de maanden december en februari. De temperatuur schommelt het hele jaar door tussen 26 en 34°C. De moessons zorgen van mei tot oktober voor regelmatige, heftige, korte buien en een wilde zee. 

Marokko

De beste reistijd is april, mei, augustus en september. De tropische hitte wordt in Marokko in toom gehouden door de bergketens en de Atlantische Oceaan. Het land is daardoor het hele jaar door aangenaam van temperatuur. Vermijd hartje zomer het binnenland in verband met de hoge temperatuur.

Martinique

U reist het best naar Martinique tussen januari en april. Het regenseizoen valt tussen juni tot november. In de zomermaanden zult u bovenop deze regen ook nog eens hoge temperaturen  van boven 30°C ervaren. Augustus en september kunt u het best vermijden door een verhoogd risico op orkanen.

Mauritius

Mauritius is het hele jaar aangenaam qua temperaturen. Er moet echter wel rekening gehouden worden met de buien van januari tot april en in juli en augustus. 

Mexico

De beste periode is van oktober tot en met mei. Toch blijven de temperaturen aangenaam tijdens het jaar maar verschilt toch wel per regio afhankelijk van de hoogte. Het regenseizoen loopt van juni tot oktober.

Myanmar

De beste periode is van oktober tot en met februari. Van juni tot oktober zijn er de moessonregens.

Namibië

De aangenaamste reisperiode zijn onze zomermaanden, mei tot augustus. Dan begint hun winter met aangename temperaturen en weinig neerslag. Houdt er rekening mee dat onze wintermaanden daar zeer warm kunnen zijn en het er hevig kan regenen en onweren.

Nederland

De beste reistijd voor Nederland is mei tem september.

Nepal

De beste periode is tussen maart en mei of oktober. Het regenseizoen begint in juni tot en met september.

New Delhi

De ideale periode is tussen oktober en april. Na deze aangename winter valt er een verstikkende hitte over het land. Na deze enorme droogte vallen in mei de moessonregens binnen van juni tot oktober.

New York

De beste periode is van mei tot half juni en van half september tot half oktober het best, maar ook begin november kan het nog erg aangenaam zijn. Kans op regen is er altijd. In de zomermaanden kan het vreselijk warm zijn, terwijl de wintermaanden bitterkoud zijn met een ijzige wind.

Nieuw- Zeeland

De beste maanden om Nieuw Zeeland te bezoeken zijn februari, maart, oktober en november.

Dit zijn rustiger maanden, het weer blijft moeilijk voorspelbaar doordat het een zeeklimaat heeft.

Nicaragua

De beste periode is tussen december en april, dit zijn de droogste en warmste maanden. Het regenseizoen is van mei tot oktober. Probeer niet in de maanden april en mei te gaan. Dan heersen immers de jungletemperaturen en stofwolken.

Noorwegen

De beste reistijd is van mei tem augustus. In het noorden is het extreem koud, temperaturen dalen tot ver onder het nulpunt, met een  zon die niet op komt! Beste reistijd voor sneeuwactiviteiten is eind februari tem maart. Daartegenover staat dat ’s zomers de zon niet onder gaat. In het zuiden van Noorwegen zijn de zomers mild maar wel veel regen. Om het Noorderlicht te bezichtigen kun je het best in het voor- of najaar gaan.

Oeganda

De beste periode is van december tot maart, gevolgd door hevige regenval in april en mei. Een goede tweede periode is van juni tot september.

Oezbekistan

Onze zomermaanden zijn daar zeer warm tot meer dan 35°C.  De wintermaanden zijn dan terug extreem koud tot wel -30°C.  de beste periode is in de lente of in de herfst daar zijn de temperaturen aangenaam.

Oekraïne

De beste periode is mei, juni en september. Een typisch Oost-Europees klimaat met koude winters en hete zomers. De kust van de Zwarte Zee heeft wel een mediterraan tot subtropisch klimaat.

Oman

De beste reisperiode is tussen november en maart. De andere maanden van Oman zijn vrij warm tot extreem warm.

Oostenrijk

De temperatuur in Oostenrijk wordt met name bepaald door de hoogte waarop je je bevindt. In de zomer ligt de temperatuur in de dalen tussen de 20°C en 24°C, en hogerop tussen de 0°C en 4°C.

Paaseiland

De beste reisperiode is van november tot mei. Onze wintermaanden is het er lekker warm maar tijdens onze zomer kan het wel regenen. December tot februari zijn ook de drukste maanden.

Peru

De beste reisperiode is van december tem februari dan is het aangenaam warm. De kustregio is dan wel een stuk warmer. April tot november is de beste tijd om deze regio te bezoeken. De beste periode voor de Andes-regio  is van augustus tot september, het regenseizoen van december tot maart.

Polen

De beste reistijd voor Polen is mei, juni, september en oktober. Polen wordt gekenmerkt door flink koude winters en gematigd warme zomers. De meeste regen valt in de zomer, dus voor- en najaar zijn de beste reistijden. Ook in oktober is de temperatuur over het algemeen nog aangenaam.

Portugal

Het noorden kan het in begin mei nog wat fris zijn, in het zuiden is de zomer daarentegen bloedheet en mei of september de beste reismaand. Daar komt bij dat van november tem april flink veel regen valt in het noorden. In de winter kan het in het binnenland heel koud worden, maar meestal schommelt de temperatuur rond de 12°C. Madeira wordt gekenmerkt door een bijzonder mild klimaat. In de maanden van november tem februari regent het relatief veel.

Qatar

De ideale reistijd is tussen december en februari. Het kan dan wel hevig regenen maar de regenwolken maken snel weer plaats voor de zon. Tussen mei en oktober kan het er zeer heet worden ( tot 50°C!) en is er een hoge luchtvochtigheidsgraad. De lentemaanden kunnen hevige zandstormen met zich meebrengen.

Quebec

De beste periode is tussen maart en oktober. 

Ras al-Khamaih

De beste reisperiode is tussen november en april. Dan zijn de temperaturen draaglijker maar kan er af en toe eens regenen. Voor een bloedhete zon, zee en strandvakantie moet u tijdens de maanden juni en oktober reizen

Réunion

De beste periode is van juni tot augustus. De maanden december tot maart zijn het best voor de duikers. Maar er kan wel eens een tropische storm boven het wateroppervlak passeren. Dat maakt deze periode minder interessant voor niet- duikers.

Rio de Janeiro

De beste periode is van augustus tot december. Moest u voor het carnaval naar Rio trekken in februari, houdt dan zeker rekening met wat meer neerslag en warme temperaturen.

Roemenië

De beste reistijd is mei, juni en september. Roemenië heeft strenge winters en warme zomers. Op de Donauvlakte bij Boekarest zijn zomers met temperaturen boven de 28°C heel normaal. De kust zorgt voor wat verkoeling en de temperatuur ligt daar rond 25°C in de zomer. In september is de temperatuur heerlijk en valt er weinig neerslag. Het voorjaar valt er relatief veel regen.

Rusland

Beste reistijd van Rusland is mei tem augustus.

Saint Barthelemy

Het beste seizoen is tussen februari en juni. Een hevige regenbui is niet uitzonderlijk tijdens deze periode. Het regenseizoen loopt van juli tot januari waarin het risico op cyclonen het hoogst is in de maanden september en oktober.

Saint Lucia

De beste periode is tussen januari en april. Het regenseizoen is tussen juni en november. De zomermaanden kunnen zeer warmer worden. Het orkaanseizoen is van augustus tot september.

Schotland

De beste reistijd is juni en juli. In de zomer is het zelden heet en de winter is sporadisch écht koud. De wind uit het zuidwesten neemt geregeld de nodige regen mee naar Engeland. Schotland heeft één van de hoogste neerslagcijfers van Europa. Vooral in het najaar kun je niet zonder paraplu de deur uit.

Senegal - Dakar

De beste periode is tussen november en februari. Aan de kust is het het hele jaar droger zijn de temperaturen aangenaam tussen oktober en juni. De moesson heerst in Senegal van juli tot midden oktober. Dan kunt u dus beter een reis vermijden.

Servië

De beste periode is  tussen mei en oktober. De zomers zijn in het binnenland aangenaam warm en in de herfst is er een wind die zorgt voor een heldere en warme bries, wat reizen in de herfst aangenaam maakt.

Seychellen

De beste reisperiode is van juli tot september met het minst kans op regen; Er zijn twee moessonseizoenen op de Seychellen. Vanuit zuidoosten loopt deze van mei tot oktober en vanuit het zuidoosten van november tot april. 

Shanghai

De beste reisperiode zijn de maanden maart, april, oktober en november. 
De temperatuur is in deze tijd aangenaam maar vergeet zeker toch ook je warme kledij alsook regenkledij niet.

Singapore

De beste periode is tussen februari en oktober. Op dit eiland valt de meeste regen tussen november en januari. Een hevige stortbui kan je op Singapore het hele jaar door krijgen.

Sint- Maarten

De ideale periode is tussen de maanden januari en april. Tussen juni en november valt het regenseizoen. Van juni tot augustus is het er zeer warm. Het orkaanseizoen is normaal in de maanden augustus en september.

Slovenië

De beste periode is van juni tem augustus. Het kleine stukje van Slovenië dat aan de Adriatische Zee grenst, heeft warme zomers en milde winters. De rest van het land kent strenge winters waardoor wintersport mogelijk is.

Slowakije

De beste periode is mei, juni en september. In de zomer kan het echt warm worden en toch een regenbui vallen aan de regio van de Donauvallei.

Spanje vaste land

Over het algemeen is het in Spanje zeer aangenaam qua temperatuur in mei, juni en september. Spanje is een groot land en kent dus verschillen. Aan de noordkust zal je in verband met de lage temperatuur en de hoge neerslag in voor- en najaar meer gebonden zijn aan de zomermaanden. De zuidkust kan het best bezocht worden in april, mei, september of oktober.

Sri Lanka

De beste periode is tussen november en april minst kans op regen. Sri Lanka kunt u eigenlijk het hele jaar door bezoeken. Er zijn twee moessonseizoenen, Yala en Mala. In het zuidwesten tussen mei en juli en in het noordoosten tussen november en januari. Houdt er dus wel rekening mee,  dat een regenbui nooit ver weg is in dit land.

Tanzania

De beste reistijd met een aangenaam klimaat is tussen juni en september.
Indien u gaat een safari is het best om tussen december tot maart te gaan. Het is dan warmer en droger waardoor u meer dieren zal aantreffen aan de drinkplaatsen. Verschillende soorten zoals gnoe’s en zebra’s migreren bovendien van de Serengeti naar de Masai Mara in Kenia. Het regenseizoen in Tanzania loopt van maart tot mei.

Tenerife

De beste periode is tussen april en oktober. Door de pasaatwinden uit het noordoosten blijft de temperatuur constant. Houdt er wel rekening mee dat  de temperaturen in de zomer serieus kunnen stijgen en dan is er ook het minst kans op neerslag. Indien u in de winter naar Tenerife trekt, moet u zeker ten zuiden verblijven, om de regen te vermijden.

Thailand

De beste periode is tussen november en april. De moessonregens in het westen zijn vooral van mei tot oktober langs de westkust. Deze periode is dus aangenamer aan de oostkust en op de eilanden in de Golf van Thailand. In oktober komt hier de moesson uit het noordoosten. De wintermaanden brengen de aangenaamste dagen, maar wel de meeste toeristen.

Toronto

De beste reistijd voor Toronto is maart tem oktober. Canada is het hele jaar door aangenaam om door te reizen. Het hoge noorden is toch wel het best in de maanden juli of augustus.

Tunesië

De beste reisperiode is van mei tot september, maar dan is het ook wel drukker. De Middellandse Zee zorgt voor verkoeling en vochtigheid en de Sahara zorgt dan weer voor de warmte en droogte. Terwijl het in het zuiden eigenlijk nooit regent, kan het tijdens de winter, van oktober tot april, in het noorden flink wat afkoelen en regenen.

Turkije

De beste reistijd is tussen mei en juni, maar dan is het ook wel drukker inTurkije.
Maar indien u tussen september of oktober gaat, vooral in Noordwest Turkije, zit u ook goed, maar moet u rekening houden met buien. 

Tsjechië

De beste reistijd voor Tsjechië is mei, juni en september. In de zomermaanden valt de meeste regen. Het westen van het land heeft een iets milder klimaat dan het oosten, waar strenge winters en hete zomers vaker voorkomen. Voor- en najaar zijn de beste reistijden.

Vancouver

De beste periode is tussen maart en oktober dan zijn de temperaturen het aangenaamst. Houdt wel rekening met mogelijke neerslag.

Venezuela

De beste reisperiode is tussen december en april, minder neerslag en minder muggen. Het landschap in Venezuela is zeer afwisselend, wat zorgt voor diverse klimaten. De meeste buien vallen in juli en augustus.

Verenigd Koninkrijk

De beste periode is mei en juni. In de zomer is het zelden heet en in de winter ken het echt koude worden. De wind uit het zuidwesten neemt geregeld de nodige regen mee naar Engeland.

Vietnam

De beste periode is afhankelijk van waar je het land gaat bezoeken. Vietnam heeft, van mei tot oktober tijdens de regenmaanden, gemiddeld 20 regendagen per maand. In centraal Vietnam gaat het er vaak een stuk rustiger aan toe. Daar is het tussen 28°C en 30°C tussen juni en oktober. In Noord- Vietnam gaat u het beste tussen november en maart. Zuid- Vietnam bezoekt u beste tussen december en februari.

Windhoek

Het beste seizoen is van april tot november. Om de regen te vermijden gaat u beter niet van december tot maart.

Zambia

Het hele jaar door is het er aangenaam warm maar hou rekening met de regenseizoenen. Het regenseizoen valt van oktober tot april in het noorden en van november tot begin maart in de rest van het land. Van december tot april is de kans op een tropische storm ook relatief groot. Het is dan mogelijk dat er veel openbare parken en attracties gesloten zijn.

Zimbabwe

De beste periode is tijdens de droge winterperiode met iets frissere temperaturen maar weinig of geen neerslag. Tijdens de Zimbabwaanse zomer, november tot maart, zal het natter en warmer zijn. Het regenseizoen valt in Zimbabwe van november tot maart.

Zuid- Afrika

Onze wintermaanden zijn ideaal om dieren te gaan spotten door de weinige begroeiing. In de Zuid- Afrikaanse wintermaanden (onze zomermaanden) zal u dan weer in een gematigder klimaat vertoeven. Hou er zeker rekening mee dat regenval in Zuid- Afrika zeer onvoorspelbaar is.

Zuid- Korea

De beste periode om Zuid-Korea te bezoeken is van september tem oktober. Dan ben je vrij van muggen, hitte en de ijskoude temperaturen. In het voorjaar is de temperatuur ook wel aangenaam maar heb je wat meer kans op regen. De hete zomermaanden heb je dan weer meer kans op tyfonenrisico.

Zweden

De beste reistijd is maart, juni en eind augustus. Als je in de zomer naar het zuidelijke gedeelte van Zweden gaat, ben je vrijwel verzekerd van goed weer. In juni begint de middernachtzon. Het noorden van Zweden heeft twee maanden continue zon en dan begint de winter alweer, met tientallen graden onder het vriespunt. De wintersportgebieden zijn fenomenaal. Je kunt er het best terecht in februari en maart, tenzij je in het donker wilt skiën. In het zuidelijke deel van Zweden kan het ook flink koud worden en wekt desondanks geen sombere indruk dankzij de straalblauwe luchten.

Zwitserland

De beste periode is tijdens de zomer de beste, hoewel het dan meer kan regenen.

Het weer in Zwitserland is meer afhankelijk van de hoogte waarop je je bevindt. Bereid je daarom altijd voor op zowel warm als koud weer als je je koffer pakt. In de dalen varieert de temperatuur tussen 3°C in de winter en 23°C. In het zuiden van Zwitserland heerst een mediterraan klimaat.