balibalibali

Studiereis Bali 09/03 - 17/03                  DPS1      Pura Taman Ayun

 Terwijl de temperaturen in België dicht tegen het vriespunt lagen, beleefde ik een fijne week op het Indonesische eiland Bali.

Na een lange vlucht van ±17 uur, komen we eindelijk aan op onze bestemming. De aankomst op de luchthaven van Denpasar verloopt vlot. Van zodra je het vliegtuig uitstapt zie je al de prachtige hindoeïstische vertrekhal en ruik je in de verte de zee.

Vochtige hitte, chaotisch verkeer en de geur van eten; jaaaa, we zijn in Azië!

We rijden onmiddellijk door naar ons 1e hotel, Puri Santrian, dat ook meteen bij iedereen in de smaak valt. Gelegen in Sanur, een klein toeristisch plaatsje vlak bij het strand, omringd door vele winkeltjes, bars en restaurants.

Een fietstocht langs de kust is hier een leuke activiteit!

Nadien trekken we meer het binnenland in, we gaan naar de plaats Ubud. Hotel Maya Ubud, persoonlijk één van mijn favorieten, luxe middenin de natuur.

Heerlijk gewoon...

Een village trekking doorheen de rijstvelden is hier een absolute aanrader!

We gaan verder naar Seminyak, gelegen naast Kuta. Beide heel levendige badplaatsen langs de kust met enkele mooie hotels.

Onze laatste stop is Nusa Dua, een toertische badplaats in het zuiden van het eiland. Daar heb je een grote keuze aan strandresorts met verschillende faciliteiten.

In Bali struikel je letterlijk over de vele offers aan de Goden. Kleine mandjes met onder andere eten die men op de stoep zet. Verder heb je er ook enorm veel tempels. Ieder huis een kleintje, op elke straathoek een grote.

Alvorens de terugvlucht naar huis, mocht ik nog genieten van een traditionele Balinese massage. Een leuke afsluiter van een leerrijke en boeiende studiereis!

Het was een onvergetelijke ervaring!

Een prachtig eiland met hartverwarmende mensen!